Cartierul Baneasa

Cartierul Baneasa

Cartierul Baneasa este  situat in partea de nord a Municipiului Bucuresti, in apropierea lacului cu acelasi nume. Cartierul, denumit  in trecut „comuna suburbana Baneasa”, a luat nastere pe o portiune din vechea mosie a Mariei Bibescu. Denumirea sa provine de la cea a banului Mares din secolul XVII. Maria Bibescu era stranepoata lui Ienachita Vacarescu si fiica lui Gheorghe Bibescu, domnitorul Tarii Romanesti, in timpul revolutiei din 1848. Domnitorul incepuse construirea unui palat impunator la Baneasa, dar declansarea revolutiei si plecarea sa din tara a oprit constructia.

In zona se afla obiective importante, precum Aeroportul Baneasa, Complexul Romaero, Casa Pinca si fostele grajduri de cai de curse.

De asemenea, in zona se afla Gara Regala, padurea si Lacul Baneasa. Demne de a fi mentionate sunt si monumentul “Ultimul strajer al capitalei”, Complexul Comercial Baneasa, sediul Autoritatii Aeronautice Civile Romane.

Resedinta Maresalului Antonescu si “Vila Minovici” sunt puncte de atractie pentru turistii care doresc sa descopere istoria tumultoasa a capitalei.

Compania Divaro recomanda Cartierul Baneasa pentru investitii imobiliare!