Cartierul Aviatorilor

Cartierul Aviatorilor

Cartierul Aviatorilor se afla pozitionat in partea de nord a capitalei, respectiv sectorul 1. In partea sa nordica, se invecineaza cu Parcul Regele Mihai I al Romaniei, pe Bulevardul Constantin Prezan. La sud se afla cartierul Victoriei, in partea estica se invecineaza cu Dorobanti si cartierul Primaverii. In vest, se afla cartierul Grivita, delimitat de Bulevardul Ion Mihalache. In cartierul Aviatorilor se poate ajunge cu metroul, coborand la statiile Piata Victoriei sau Aviatorilor.

Numele cartierului Aviatorilor provine de la statuia Eroilor Aerului, situata intre Piata Charles De Gaulle si Piata Victoriei, opera a sculptoritei Lidya Kodzebue. Monumentul Aviatorilor, apreciat ca unul dintre cele mai reusite din Bucuresti, a fost inaugurat in anul 1935.

Este un cartier mai mult de protocol, fiind infiintat in special pentru ambasade si armata. Principalele artere din acest cartier sunt Soseaua Kiseleff si Bulevardul Aviatorilor. Vis-a-vis de Piata Victoriei, exista trei muzee importante –  Muzeul National „Grigore Antipa”, Muzeul Taranului Roman si Muzeul National de Geologie.

In aceasta zona, putem vizita doua parcuri: Parcul Kiseleff si Parcul Bordei. In cadrul Parcului Bordei, pe o insula inconjurata de lac, pot fi admirati, de catre iubitorii de natura, pauni si lebede.

Compania Divaro recomanda cartierul Aviatorilor pentru investitii imobiliare!