Parcul Kiseleff

Parcul Kiseleff

Parcul Kiseleff este un parc din Bucuresti, amplasat de-o parte si de alta a Soselei Kiseleff, in triunghiul descris de Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Aviatorilor si Strada Ion Mincu.

Povestea Soselei Kiseleff ia nastere atunci cand domnitorul Gheorghe Bibescu hotaraste ca Aleea Banesei sa primeasca numele de Pavel Kisseleff. Contele Pavel Dmitrievici Kiseliov, cunoscut sub numele in forma franceza, s-a nascut in 8 ianuarie 1788.

Intre 1829 si 1834 a condus administratia militara ruseasca a Tarii Romanesti. A fost Presedinte plenipotentiar al divanurilor Moldovei si Tarii Romanesti in timpul administratiei militare ruse. A contribuit la reorganizarea administrativa a celor doua principate si la intocmirea Regulamentelor Organice, care, de fapt, au fost primele Constitutii din istoria celor doua principate romane. Aceste regulamente organice au fost introduse in Tara Romaneasca in 1831 si in Moldova in 1832. Ca ambasador al Rusiei la Paris in perioada 1856-1862, a sprijinit unirea Principatelor Romane.

In anul 1843, Adunarea Obsteasca voteaza alocarea de fonduri pentru inaltarea unei statui, in semn de respect. Anuntat de insusi Gheorghe Bibescu, contele rus sugereaza ca banii destinati realizarii statuii sa fie cheltuiti in amenajarea unei gradini publice. Aceasta se dorea a fi plasata la inceputul Aleii Baneasa. Drumul de tara, aflat in prelungirea Podului Mogosoaiei, a primit numele de Soseaua Kiseleff.

Arhitectul peisagist dupa planurile caruia a fost amenajat parcul este Wilhelm Mayer, peisagistul care a contribuit si la amenajarea Parcului Cismigiu. In prezent, parcul are o suprafata de 31.690 m².

Compania Divaro va recomanda Parcul Kiseleff pentru o plimbare in weekend!