Parcul Tineretului
Situat in sectorul 4, la mica distanta fata de centrul orasului, parcul are o suprafata de circa 200ha. In prezent, este spatiul verde cu cea mai mare intindere din Bucuresti. Proiectantul Valentin Donose a avut in vedere realizarea unei zone vaste de verdeata pentru odihna, recrearea populatiei din sudul orasului. Parcul este amplasat in zona denumita in trecut “Valea Plangerii”. Amenajarea a inceput in 1965 si lucrarile au durat pana in 1974. O parte din lucrari s-au realizat cu aportul tineretului, prin munca patriotica. In ’80, parcul a fost extins catre est, odata cu constructia Palatului Pionierilor si Soimilor Patriei (Palatul National al Copiilor).
Parcul dispune de mari suprafete de joaca pentru copii, spatii de odihna si un debarcader pentru barci cu rame. Pe o colina din Parcul Tineretului, se afla Crematoriul Cenusa, inaugurat in 1928, declarat monument istoric, din 16 iunie 2011. In cuprinsul parcului a fost amplasata Sala Ioan Kunst Ghermanescu, destinata unor actiuni culturale si competitiilor sportive.
Fara indoiala, cea mai aglomerata zona este Oraselul Copiilor, unde se simte atmosfera de sarbatoare si de balci. Numeroase carusele și atractii fac cu ochiul celor mici. Atractia principala ramane Roata Panoramica, inalta de 30m, care ofera o priveliste superba a orasului.
In cadrul parcului, exista si o scena pentru musica live, piste de bicicleta si fantani dansatoare. Gazduieste un lac intins pe 13ha si dealuri de pe care poti admira cele mai frumoase peisaje din Capitala. Multe restaurant si terase se afla la marginea sau in interiorul parcului. Probabil cea mai celebra este Cafeneaua Actorilor, situata pe malul lacului si cunoscuta de toti bucurestenii.
Din Parcul Tineretului, se poate ajunge cu ușurinta si la alte obiective turistice importante din sud. Printre acestea se numara Cimitirul Bellu, Parcul Carol I si Delta Vacaresti.
Compania Divaro va recomanda aceasta zona pentru investitii imobiliare!