Parcul Regele Mihai I al Romaniei

Parcul Regele Mihai I al Romaniei

Parcul Regele Mihai I al Romaniei, cunoscut si sub numele, din trecut, Parcul Herastrau, este un spatiu de agrement de mare intindere din capitala. Este situat in nord, delimitat de Bulevardul Prezan Constantin, Bulevardul Aviatorilor, Soseaua Nordului, Soseaua Bucuresti-Ploiesti si Soseaua Regele Mihai I.

Inainte de 1930, spatiul pe care se afla astazi parcul era o zona mlastinoasa, asanata ulterior. S-au expropriat locuinte pentru a face loc in anul 1939 celui mai intins spatiu verde al acelor vremuri din Bucuresti. Proiectele pentru acest parc au fost realizate de arhitectii Ernest Pinard si Friedrich Rebhuhn.

In 1951, parcul a fost extins si reinaugurat in forma sa actuala. In 1936, profesorul Dimitrie Gusti a propus infiintarea Muzeului Satului, pe malul Lacului Herastrau. Teatrul de Vara din Herastrau, situat langa Muzeul Satului, a fost construit in 1956.

Vegetatia parcului este formata dintr-o varietate de specii de arbori si arbusti foiosi – artari, frasini, plopi, salcii, tei – si rasinosi. In parc se gasesc si arbori protejati, precum stejarul lui Tagore, plantat cu ocazia sarbatoririi centenarului nasterii lui Rabindranath Tagore. De asemenea, primavara, ciresii floriferi din Gradina Japoneza, donati de imparatul Japoniei, ofera un spectacol de culori iubitorilor de natura. In parc, creste o varietate a salcamului japonez cu ramuri plangatoare si frunze patate cu alb.

Suprafata sa totala este de 187 ha. Lacul din centrul parcului face parte din lantul de lacuri antropice al raului Colentina. Aleea parcului ce inconjoara lacul are o lungime de 5,92 km.

Parcul a fost declarat monument istoric in clasa de importanta A.

Compania Divaro va recomanda   Parcul Regele Mihai I al Romaniei pentru recreere si divertisment!