Muzeul Militar National

Muzeul Militar National

Muzeul Militar National a fost infiintat pe 18 decembrie 1923, printr-un decret semnat de regele Ferdinand I al Romaniei. Patrimoniul muzeului este alcatuit din obiecte apartinand domeniului militar, fara a se limita insa, la acesta. Primul director al muzeului a fost Generalul Constantin Stefanescu-Amza. Activitatea muzeului a fost suspendata temporar ca urmare a incendiului din vara anului 1938, cladirea si exponatele suferind pagube. In urma seismului din 1940 si a declansarii celui de-al Doilea Razboi Mondial, activitatea a fost intrerupta pentru 20 de ani.

In data de 9 mai 1957, muzeul a fost redeschis sub denumirea de Muzeul Militar Central. Pana in anul 1987, directorul muzeului a fost Constantin Antip. In 1985, institutia s-a mutat in actualul sediu din Strada Mircea Vulcanescu nr. 125-127.

In prezent, Muzeului Militar National detine peste 300.000 de obiecte tridimensionale si materiale documentare. Dispune de o Expozitie de Istorie Straveche, Colectia de arme albe si de arme de foc si Colectia de Machete. Gazduieste, de asemenea, o biblioteca cu reviste si carti pe teme militare.

Suprafata este formata din cladiri cu un total de noua etaje si un parc exterior de tehnica militara. Aici sunt expuse piese de artilerie si tipuri diverse de tehnica militara de infanterie si de aviatie. La intrare, se afla scupltura denumita Monumentul Eroilor Regimentului 21 Infanterie.

Compania Divaro va recomanda sa vizitati Muzeul Militar National!