Cartierul Regie

Cartierul  Regie

Interesul pentru aceasta  zonă a Bucurestiului a început în 1848 când Moara de apă Ciurel a fost construită aici. Pe locul acesteia a fost construită în 1948 fabrica de pâine Spicul. Fabrica a fost demolată în 2008 pentru a face loc unui complex rezidențial. În 1864 Manufactura de tutun de la Belvedere a fost construită în zonă. Fabrica era deținută de Effingham Grant , secretar al Consulatului Marii Britanii la București în acea vreme. Grant a construit de asemenea în zonă și un conac și a înființat Regia Monopolurilor Statului, de unde vine și numele zonei. Construcția căminelor studențești a început în anul  1961.

In prezent este un cartier  plin de viata, dinamic, unde se imbina utilul cu placutul. Zona contine  campusul studentesc Regie, cel mai mare campus studentesc din tara, dar și câteva zone rezidențiale. Viața de noapte este foarte activă, aici putand fi gasite multe cluburi, pub-uri, cafenele, si fast-food-uri cu program non-stop.

Fiind o zona studenteasca, atat mancarea cat si bautura sunt foarte ieftine. Accesul în cartierul Regie se poate face folosind stațiile de metrou Grozăvești  sau Crângaşi.

In inima cartierului se afla Biserica Belvedere. Ea are un aspect monumental,  iar ca structura arhitectonica se aseamana aproape in intregime cu Catedrala Mitropolitana din Timisoara, fapt pentru care este considerata sora mai mica a acesteia, amandoua fiind proiectate de acelasi valoros architect. Prin frumusetea sa deosebita si prin structura arhitectonica, ea  este considerata un monument si locas de rugaciune unicat in Bucuresti.

Compania Divaro va recomanda cartierul Regie!