Cartierul Dorobanti

Cartierul Dorobanti

Cartierul Dorobanti este situat în partea centrala a Bucurestiului,  foarte aproape de Piaţa Victoriei şi Piaţa Aviatorilor!

Cartierul  este renumit pentru casele foarte bine conservate şi restaurate, pentru restaurantele si cafenelele selecte, şi magazinele de lux.

Zona Dorobanti  a fost concepută inca de la început pentru a forma un cartier exclusivist. In ea se afla reşedinţele corpului diplomatic si locuinţe foarte căutate de pe piaţa imobiliară, datorita gradului inalt de confort.

Tot in cartierul Dorobanti gasim Calea Dorobanți, una dintre cele mai vechi străzi ale Bucureștiului. Numele străzii a fost dat în 1878 în amintirea trupelor de dorobanti  care au luptat la Plevna, Vidin si  Grivita în cadrul Razboiului de Independenta. Multe  strazi au nume de capitale, precum Washington, Paris, Londra.

Zone de interes ale cartierului Dorobanti: Casa Filipescu, Capela Sacre Coeur, Muzeul Zambaccian, Palatul Auschnit, Muzeul Hărţilor, etc.

În zona pieţei Dorobanţi se află colegiul naţional „I.L. Caragiale”, liceul „Alexandru Vlahuţă” şi şcoala generală “Titu Maiorescu”.

Există patru stații de metrou în cartier: Aviatorilor, Romana, pta Victoriei și Stefan cel Mare.

Compania Divaro va recomanda investitii  imobiliare in Cartierul Dorobanti !