Zona Domenii

Zona Domenii

Unul dintre cele mai elegante locuri ale Bucureștiului, Cartierul Domenii a fost considerat încă de la început drept o zonă a elitelor, indiferent de regimurile care au condus România.

A fost construit pentru clasa inalta a societatii, cu acces imediat in zonele importante ale Bucurestiului. Are un grad de protecție maxim, primăria investind pentru siguranta zonei, datorita monumentului si obiectivului turistic, Arcul de Triumf.

Zona Domenii se afla in apropierea statiei 1 Mai, statie apropiată  de aeroporturile Aurel Vlaicu din Băneasa și Henri Coandă din Otopeni.

Numele zonei este legat cu dezvoltarea Bucureștiului dintre anii 1920-1940, unde s-au vândut parcele și loturi de pământ angajaților din Ministerul Agriculturii și al Domeniilor. De aici vine  și numele de Domenii. Pentru a răspunde nevoii locuitorilor de a avea un lăcaș de cult, în 1935, Primăria Bucureștiului a donat terenul de pe bulevardul Mărăști, din apropierea Arcului de Triumf, pentru construirea unei biserici. Ministerul Agriculturii și Domeniilor, dar și alte instituții, precum și locuitorii au contribuit cu fonduri la ridicarea bisericii. 

Cartierul Domenii se remarcă prin vile cochete, vegetaţie generoasă, acces facil la mijloace de transport, o zonă comercială bine dezvoltată şi o multitudine de opţiuni pentru petrecerea timpului liber. De asemenea, este o zona protejată arhitectural.

Compania Divaro va recomanda investitii  imobiliare in Cartierul Domenii! Mai multe informatii si oferte puteti gasi si pe pagina noastra de facebook.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *