Universitatea Nationala de Aparare Carol I

Universitatea Nationala de Aparare Carol I

Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” este continuatoarea scolii de stat major fondate in anul 1889. Cel care a infiintat-o a fost generalul Stefan Falcoianu, cu denumirea initiala Scoala Superioara de Resbel (dupa ortografia vremii). La momentul infiintarii, era a sasea scoala de stat major din Europa, infiintata dupa cele din Berlin, Viena, Paris, Torino, Bruxelles. In anii 1889-1897, Scoala a functionat in cladirea din strada Stirbei Voda, unde isi are acum sediul Directia Nationala Anticoruptie.

In decembrie 1939  s-a mutat in actuala cladire, ale carei lucrari de constructie au inceput in 16 august 1937, dupa planurile arhitectului Duiliu Marcu.

In 1948, Scoala Superioara de Razboi a fost desfiintata, pe motiv ca este o “institutie invechita si depasita de mersul evenimentelor”. In locul ei, pentru pregătirea superioara si politica a cadrelor armatei s-a infiintat Academia Militara.

In decursul anilor a suferit diverse restructurari si schimbari de denumire. In anul 2005, prin Hotarare de Guvern, denumirii “Universitatea Nationala de Aparare” i s-a adaugat numele „Carol I”.

Compania Divaro recomanda aceasta institutie!