Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila"

Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila"

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti este una dintre principalele institutii de invatamant superior de stat din Romania. A fost clasificata in prima categorie, cea a universitatilor de cercetare avansata și educatie.

Carol Davila, medic roman de origine franceza, in colaborare cu Nicolae Kretzulescu a pus bazele invatamantului medical din tara noastra. Impreuna au infiintat in 1857 Scoala nationala de medicina si farmacie. In prezent facultatea  poarta numele doctorului Carol Davila.

Sediul central al institutiei se afla pe Bulevardul Eroilor Sanitari, in vecinatatea Spitalului Universitar de Urgenta si a Parcului Eroilor Sanitari. Facultatea de Medicina din Bucuresti si-a deschis cursurile in ziua de 22 noiembrie 1869. A  fost  prima facultate de medicina in cadrul Universitatii din Bucuresti. Totodata, este cea dintai infiintata pe teritoriul tarii noastre. In anul 1898, Scoala de Farmacie a devenit sectie a institutiei.

Constructia Facultatii de Medicina a fost complet terminata si inaugurata in ziua de 12 octombrie 1903. Atunci  s-a facut si inaugurarea statuii lui Carol Davila, asezata in fata facultatii. Statuia a fost turnata in bronz in atelierele Scolii de arte si meserii din Bucuresti si este opera lui Carol Storck.

Compania Divaro va recomanda Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”!