Scoala Gimnaziala nr.150

Scoala Gimnaziala nr.150

Situata in sectorul 5 din Bucuresti, pe Bulevardul Eroilor Sanitari nr. 29-31, Scoala Gimnaziala nr.150 se prezinta ca o scoala cu o indelungata traditie in procesul de invatamant in care s-au format o seama de personalitati ale vietii publice din Romania, printre care mentionam actritele Clody Bertola si Maria Filotti, precum si numerosi medici, ingineri, arhitecti, oameni de arta, cercetatori stiintifici, care s-au realizat in tara si peste hotarele ei.

Infiintata in perioada anilor 1861-1862, scoala s-a numit, initial, “Scoala Gratuita a Asezamintelor Brancovenesti din Suburbia Gorgani”. Din 1864, a devenit Scoala Publica de Fete Nr.3, iar, in 1895, s-a transformat in Scoala Primara Mixta din suburbia Elefterie. Dupa reforma invatamantului din 1955, a devenit Scoala de Fete nr. 150.

Edificiul de astazi, in care Scoala Gimnaziala nr.150 isi desfasoara activitatea, a fost cladit in anul 1960. In spatiul de astazi, urmeaza cursuri elevi cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani. Acestia studiaza limbile engleza, germana si franceza, urmeaza cursuri optionale si cercuri tematice. Totodata, tinerii participa la olimpiadele si concursuri disciplinare, precum si la  competitii sportive si culturale.

Pentru a veni in ajutorul parintilor, a fost infiintat si un semiinternat cu program intre 12-17.30. Aici elevii pot lua la pranz o masa calda, isi fac temele si au activitati de recreere.

La nivel prescolar, Gradinita nr. 70 asociata Scolii Gimnaziale nr. 150, functioneaza cu 2 grupe: grupa mijlocie si grupa mare.

Compania Divaro va recomanda Scoala Gimnaziala nr.150!