Vila patrimoniu superb renovata constructie 1910 ideala sediu firma banca

Preț, 2,250,000 

Zona: Aviatiei/Baneasa

Prezentare generală

Curtea este extrem de generoasă și se pot parca fără probleme 25-30 de mașini. Imobilul are o intrare principală și una secundară care leagă cele trei niveluri. Există două porți de acces în curte.

Istoricul cladirii: Casa din Bulevardul Regina Maria era în urmă cu un secol reședința familiei lui Alexandru Prager, membru al bogatei familii Prager, care deținea terenuri, imobile și magazine în întreaga țară, și unul dintre tinerii protipendadei bucureștene care a participat la primul raliu automobilistic din România.
Locuința, a cărei construcție a demarat în 1910, a făcut parte din dota Mariei Zweifel, soția lui Alexandru Prager, care, la rândul ei, provenea dintr-o familie înstărită. Familia Zweifel, de origine germanică-elvețiană, era formată din comercianți sosiți în București la final de secol XIX, în anturajul regelui Carol I.

Având în vedere prestanța celor două familii, casa celor doi nu putea să fie altfel decât somptuoasă, arhitectura exterioară a fost realizată în stilul hausmanian, la interior saloanele și domitoarele aveau pereții tapetați în culori vii, iar intrarea era încadrată de statui și coloane de marmură. Locuința a fost și prima casă dotată cu încălzire centrală și apă caldă permanent.
Pasiunea lui Alexandru Prager pentru mașini, el participând la o serie de raliuri împreună cu prințul Știrbei și alte persoane din anturajul regal, era vizibilă în garajul locuinței unde erau parcate mașini de lux.
Imobilul păstrează o bună parte din elementele originale, acolo unde s-au păstrat ele fiind recondiționate. Astfel, o parte din uși sau ferestre sunt înca cele originale, restul fiind reconstruite după fotografii de epocă.

Vila este monument istoric și a fost restaurată cu materiale de cea mai buna calitate. Podelele sunt din marmură și parchet, la demisol și parter. Mansarda este open space și are toate facilitățile (Internet, prize calculator etc). Parterul are un hol superb din care pornesc circular 7 camere. Ușile sunt din lemn masiv ,cu geamuri de cristal.
Demisolul poate fi utilizat ca spațiu de depozitare, bucătărie, birouri etc. Aici pot fi 8 camere, o bucătărie, grup sanitar. Fiecare nivel are grupuri sanitare.
Este un sediu ideal pentru o firmă ce dorește o clădire reprezentativă.
În curte, mai există un corp de clădire nerenovat, cu o suprafață de 326mp. Există un plan de urbanism pentru a se mai construi încă 1000mp.

Pentru alte detalii, contactați agentul imobiliar Diana Teodorescu: 0766.355.138.

Prezentare generală

ID Propietate:   
1823
Tip Tranzactie:   
Vânzare
Tip Proprietate:   
Case/Vile
Adresa:   
Unirii
Zona:   
Aviatiei/Baneasa
Camere:   
15
Bai:   
8
Balcoane:   
1000
Parcare:   
25

Facilități


  Acoperis
  Aer conditionat
  Anexe
  Apa
  Apometre
  Canalizare
  Centrala proprie
  Contor gaz
  Curent
  Curte
  Ferestre cu geam termopan lemn
  Gaz
  Podele: parchet si marmura
  Scara interioara
  Spatiu de depozitare

Hartă

Contactați agentul

Teodorescu Diana
Telefon0766.355.138
E-maildiana@divaro.ro