Vanzare vila D+P+1+M Palatul Cotroceni arhitectura stil neoromanesc


Preț: 1,100,000 

Zona: Cotroceni

Prezentare generală

Vanzare vila D+P+1+M Palatul Cotroceni arhitectura stil neoromanesc!

Istoric
Va prezentam la vanzare, o vila superba, situata în cartierul rezidențial Cotroceni. Imobilul a fost finalizat şi locuit permanent din anul 1933. Proprietarii au fost Victoria P. Vercescu şi soțul său, inginerul Petre P. Vercescu, director general adjunct al Căilor Ferate Române, care de altfel a participat la planul construcției, alături de cunoscutul arhitect M. Sonnenfeld. Soții Vercescu au supravegheat în detaliu toate etapele construirii casei lor, rezultând nu doar o vilă cu o arhitectură deosebită, în stil neoromânesc, ci şi una rezistentă la diverse situații prin care a trecut Bucureştiul de atunci. Cutremurul din 1940 nu a afectat-o și nici cel din 4 martie 1977. Precum nenumărate alte imobile ale epocii, casa a fost naționalizată de comunişti, prin celebrul Decret nr. 92/1950. Faptul că ea a fost locuită de proprietari și familie, apoi de moștenitorii de drept, care au recuperat-o după Revoluție, reprezintă un atu important al proprietății, care denotă preocupările permanente de a avea grijă de imobil, de a-i supraveghea funcționarea cu multă atenție şi de conservare a valorii ei de patrimoniu.
Constructie

Imobilul, bine construit şi întreținut, nu a necesitat reparații capitale, păstrându-se mereu în bună stare (doar sistemul de incălzire s-a schimbat, prin trecerea de la cărbuni şi păcură, la gaze, ceea ce a amplificat randamentul termic al clădirii). Vila Vercescu are valoare prin ea insăși, fiind un imobil reprezentativ pentru cartierul Cotroceni şi pentru perioada interbelică, dar și prin poziția excepțională pe care o are, strada aflându-se în imediata proximitate a Palatului Cotroceni, Grădinii Botanice, Facultății de Medicină “Dr. Carol Davila”, Bisericii Sf. Elefterie, Operei Române, Academiei Militare sau la 5 minute de stația de metrou Eroilor.

Structura

Vila este structurata pe demisol, parter, etaj si mansarda. Parterul si etajul 1 au intrare comuna, iar scara secundara leaga toate cele patru niveluri.
Demisolul are patru camere generoase, bucatarie, toaleta si baie. Se afla intr-o stare buna ( fara igrasie, mucegai, infiltratii), are lumina naturala si este locuibil. Accesul se face pe scara secundara.
Parterul este luminos, cu camere inalte (3.50m), un hol generos la intrare, trei camere, balcon, baie, toaleta de serviciu si bucatarie spatioasa. Usile de tip glaswand sunt originale, cu geamuri de cristal, si se afla intr-o stare buna.
Accesul catre etajul 1 se face pe o scara superba, de lemn, cu vitraliu la fereastra, foarte bine intretinuta. Apartamentul are un living cu acces la o terasa foarte placuta, trei dormitoare (doua cu balcoane si unul cu terasa), baie, toaleta de serviciu, bucatarie spatioasa. Parchetul, usile, ferestrele, sunt cele originale si sunt intr-o stare buna. Camerele sunt inalte si este foarte luminos.
La mansarda este o garsoniera cu o suprafata totala de 24.5mp. Restul de pod este neamenajat, dar la acest nivel se poate obtine un apartament spectaculos, similar cu celelalte ca suprafata (aprox 120mp).
Fiecare nivel (demisol,parter,etaj) are centrala termica proprie.
Spre deosebire de alte imobile interbelice, in vila Vercescu, s-au pastrat toate elementele arhitecturale originale.
Curtea libera poate fi amenajata ca spatiu de relaxare, iar parcarea auto este lejera, casa fiind pe colt, cu front mare la strada.
Vila este perfecta ca sediul unei firme cu pretentii, dar se potriveste foarte bine si pentru rezidenta. Prin mansardarea podului se obtine in final o suprafata utila totala de aproximativ 460mp si pot fi patru apartamente disctincte. De asemenea, parterul si etajul 1 pot forma un duplex cu acces pe intrarea principala, iar demisolul si mansarda doua unitati distincte cu intrare separata pe scara secundara.
In curte exista un acces separat catre o pivnita de 3mp.

Vecinatati
Palatul Cotroceni, Gradina Botanica, Facultatea de Medicina, metrou Eroilor, complex Mega Image, Biserica Elefterie, Academia Militara
Daca doriti sa fiti la curent cu evenimentele din cartier, intrati pe situl Asociatiei Incotroceni !
Daca doriti sa stiti ce taxe aveti de plata la notar,  puteti intra pe Calcul Taxe Notariale si aflati cu usurinta!

Nu ezitati sa ne contactati pentru vanzare vila D+P+1+M Palatul Cotroceni arhitectura stil neoromanesc!

Caracteristici

ID Propietate:   
17053
Tip Tranzactie:   
vanzare
Tip Proprietate:   
Case/Vile
Adresa:   
Bucuresti, Cotroceni
Zona:   
Cotroceni
Camere:   
12
Bai:   
7
Etaj:   
D+P+1+M
Balcoane:   
5
Suprafata utila:   
380m²
Suprafata teren:   
322m²
Front stradal:   
36m
Amprenta la sol:   
165m²
An constructie:   
1933
Parcare:   
5
Comision:   
1,8%

Facilități


  2 terase
  3 bucatarii
  5 balcoane
  5 locuri de parcare
  7 bai
  Acces Internet Wireless
  Aer conditionat
  Apometre
  Centrala proprie
  Contor gaz
  Curte
  Nemobilat
  Pivnita
  Podele: parchet gresie si marmura
  Scara interioara
  Stare interior buna
  WC serviciu

Harta