Parcul Romniceanu

Parcul Romniceanu

Parcul Romniceanu din Bucuresti a fost amenajat pe un teren in panta, langa Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”. Pe vremuri, purta numele de La Tacalie, ceea ce inseamna “varf de deal”. Este un parc ingust si lung. In vecinatate, se afla strada Doctor Mihail Romniceanu, profesor al Facultatii de Drept, cel al carui nume il poarta parcul. Are multi arbori batrani de-a lungul a cinci alei asfaltate, banci, si este iluminat public. In zona centrala, intalnim un spatiu de joaca pentru copii, cu mese de ping-pong si leagane, si o fantana arteziana nefunctionala in prezent.

Este un punct de reper pentru locuitorii cartierului Cotroceni si speram ca asociatia Incotroceni sa aiba succes, in demersurile facute pentru restaurarea parcului.

Este unul dintre cele mai discrete zone de relaxare din Bucuresti. Avand o suprafata mica, este frecventat mai mult de riverani, pentru relaxare ori pentru a-si plimba animalele de companie. Zona are un aer aristocratic, putem observa numeroase vile deosebite, gradini cochete si arbori batrani.

Compania Divaro va recomanda o plimbare in Parcul Romniceanu !