Parcul Izvor

Parcul Izvor

Parcul Izvor este unul dintre cele mai tinere spatii verzi din Bucuresti, situat pe malul drept al raului Dambovita, in apropierea Palatului Parlamentului. In acest loc nivelat, se dorea, initial, construirea unei mari sali de conferinte, insa, in urma declansarii Revolutiei, proiectul a fost abandonat. Locatia ramasese la stadiul de teren viran. Ulterior, Primaria a croit cateva alei asfaltate, a plantat arbori si i-a acordat spatiului numele de Parcul Izvor.

Parcul are forma dreptunghiulara, o suprafata de 170.000mp si este delimitat de Bulevardul Natiunile Unite, Bulevardul Libertatii, Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu si Splaiul Independentei. In imediata sa vecinatate, se afla una dintre principalele statii de metrou ale capitalei, statia Izvor.

Parcul este alcatuit din 4 alei principale, alei adiacente si spatii acoperite cu gazon. In cadrul proiectului „Bucurestiul in spatiul verde European”, derulat in anul 2009, au fost plantati 30 de platani. In mai 2010, Primaria Municipiului Bucuresti a amenajat un loc de joaca pentru copii. In cadrul sau, se afla un castel in miniatura, denumit „Parlamentul Copiilor” si numeroase instalatii de distractie, inclusiv pentru copiii cu dizabilitati. Langa acest loc, se afla aparate de fitness si mese de ping-pong. In anul 2011, Primaria Municipiului Bucuresti impreuna cu un grup de voluntari au finalizat actiunea de plantare a peste 320 de arbori.

Parcul Izvor a devenit, astfel, un parc des frecventat de catre locuitorii capitalei, fiind spatiul ideal pentru relaxare si recreere. Cei care pasesc des pe aleile parcului, practica, de asemenea, numeroase activitati precum jogging-ul, alergarea, fitness-ul. Anual, aici, sunt organizate spectacole si festivaluri.

Compania Divaro va recomanda o plimbare in Parcul Izvor !