Parcul Cișmigiu

Parcul Cișmigiu

gradina cismigiu

Parcul Cișmigiu, cel mai vechi parc public din Bucureşti, reprezintă o mare realizare a arhitecţilor şi urbaniştilor din ultimul secol. Este una din atracţiile turistice principale din zona centrala a orasului, fiind un loc ideal de relaxare al bucurestenilor.

Numele de ”cişmigiu” vine de la funcţia de ”Mare Cişmigiu”, reprezentând cel însărcinat cu supravegherea curgerii apelor. În anul 1799, domnitorul Alexandru Ipsilanti comandă construirea a două cişmele, una dintre ele fiind construită în nordul actualei grădini. Pentru realizarea grădinii, au fost aduşi 30.000 de arbori şi arbuşti, precum şi plante ornamentale de la Braşov şi Viena.

In parcul Cismigiu se afla ruinele unei mănăstiri, numite La Cetate, statuia lui Gheorghe Panu si bustul dramaturgul Victor Eftimiu.

În statuarul parcului Cişmigiu sunt două monumente închinate unor bucureştence celebre: Elena Pherekyde (1851-1919) şi Smaranda Gheorghiu (1859-1944).

În partea vestică a Grădinii se află si renumita Rotondă a Scriitorilor, constituita din 12 busturi de marmură: Mihai Eminescu, Al. Odobescu, Titu Maiorescu, I.L. Caragiale, George Coşbuc, St. Iosif, Ion Creangă, Al. Vlahuţă, Duiliu Zamfirescu, B.P. Haşdeu, Nicolae Bălcescu, Vasile Alecsandri.

Chioşcul aflat la ieşirea parcului a fost primul chioşc de ziare din Bucureşti.

Compania Divaro este specializata pe zona Cismigiu, fiind activa pe segmentul de vanzari cat si cel de inchirieri. Mai multe informatii si oferte puteti gasi si pe pagina noastra de facebook.

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *