Parcul Cismigiu

Parcul Cismigiu

gradina cismigiu

Parcul Cismigiu, cel mai vechi parc public din Bucuresti, reprezinta o mare realizare a arhitectilor si urbanistilor din ultimul secol. Este una din atractiile turistice principale din zona centrala a orasului, fiind un loc ideal de relaxare al bucurestenilor.

Numele de ”Cismigiu” vine de la functia de ”Mare Cismigiu”, reprezentand cel insarcinat cu supravegherea curgerii apelor. In anul 1799, domnitorul Alexandru Ipsilanti comanda construirea a doua cismele, una dintre ele fiind construita in nordul actualei gradini. Pentru realizarea gradinii, au fost adusi 30000 de arbori si arbusti, precum si plante ornamentale de la Brasov si Viena.

In Parcul Cismigiu, se afla ruinele unei manastiri, numite La Cetate, statuia lui Gheorghe Panu si bustul dramaturgul Victor Eftimiu.

In statuarul Parcului Cismigiu sunt doua monumente inchinate unor bucurestence celebre: Elena Pherekyde (1851-1919) si Smaranda Gheorghiu (1859-1944).

In partea vestica a Gradinii, se afla si renumita Rotonda a Scriitorilor, constituita din 12 busturi de marmura: Mihai Eminescu, Al. Odobescu, Titu Maiorescu, I.L. Caragiale, George Cosbuc, St. Iosif, Ion Creanga, Al. Vlahuta, Duiliu Zamfirescu, B.P. Hasdeu, Nicolae Balcescu, Vasile Alecsandri.

Chioscul aflat la iesirea din parc a fost primul chiosc de ziare din Bucuresti.

Compania Divaro este specializata pe zona Cismigiu, fiind activa pe segmentul de vanzari cat si cel de inchirieri. Mai multe informatii si oferte puteti gasi si pe pagina noastra de facebook.