Gradina Botanica din Bucuresti

Gradina Botanica din Bucuresti

Grădina Botanică Gradina Botanica este situata in cartierul Cotroceni din Bucuresti. Inaugurata in anul 1860, acopera o suprafata de 17,5 hectare (inclusiv 4.000 m² de sere). In cadrul ei, se afla peste 10.000 specii de plante.

Prima gradina botanica din Bucuresti a fost intemeiata in 1860, langa Facultatea de Medicina, de catre Carol Davila. Gradina a fost mutata in spatiul actual in 1884, de catre Dimitrie Brandza, botanist roman, si de catre Louis Fuchs, arhitect peisagist belgian.

Dimitrie Brandza este unul dintre intemeietorii scolii botanice romanesti. Gradina a fost avariata in timpul Primului Razboi Mondial, cand a fost folosita de trupele de ocupatie germane, dar si in al Doilea Razboi Mondial, cand a fost atinsa de bombardamentele anglo-americane din aprilie 1944.

Gradina Botanica “Dimitrie Brandza” gestioneaza colectii de plante (vii si conservate) pe care le foloseste in scopul instruirii studentilor, cercetarii stiintifice, a conservarii fitodiversitatii, educatiei pentru mediu si informarii publicului.

Muzeul Gradinii Botanice se afla situat la intrarea in Gradina, intr-o cladire in stil brancovenesc. In muzeu, sunt expuse peste 5000 de specii de plante, inclusiv 1000 de specii exotice.

Sera Veche a Gradinii Botanice a fost construita intre anii 1889-1891, dupa modelul Serelor din Liège (Belgia). Pavilionul este aranjat ca un colt de padure tropicala si contine specii ale mai multor familii de plante exotice.

Compania Divaro va recomanda sa vizitati Gradina Botanica din Bucuresti!