Facultatea de Drept

Facultatea de Drept

La 17 octombrie 1850, ia fiinta Facultatea de Drept, in cadrul grupului de studii de la Colegiul National Sf. Sava. Prima promotie de juristi a fost consemnata in anul 1854. La 25 noiembrie 1859, prin decret princiar, Facultatea de Drept devine institutie independenta, primul sau decan fiind Constantin Bosianu. In anul 1864, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza aproba infiintarea Universitatii din Bucuresti. Acest lucru s-a realizat prin reunirea celor trei facultati existente: Facultatea de Drept, Facultatea de Stiinte, Facultatea de Litere si Filozofie.

Intre anii 1934-1936, s-a construit, dupa proiectele marelui arhitect Petre Antonescu, sediul actual, Palatul Facultatii de Drept. Aceasta constructie s-a realizat cu fondurile colectate la initiativa decanului Basilescu si cu subventii din partea regelui Carol al II-lea. Ministerul de resort a oferit, de asemenea, sprijin. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara stradania profesorilor, a absolventilor si a studentilor acestei facultati.

Din anul 1990, Facultatea de Drept si-a amplificat prestigiul de care se bucura. Numărul de studenti a crescut considerabil, iar cursurile sunt organizate in cadrul unui profil unic. Acesta este reprezentat de specializarea Stiinte juridice, cu o unica specializare – Drept, 4 ani la cursuri de zi. Pentru cursurile cu frecventa redusa se studiaza 5 ani. In anul universitar 2004-2005, s-a renuntat la forma de invatamant cu frecventa redusa. Astfel, se organizeaza cursuri in sistemul de invatamant la distanta.

Facultatea face parte din retele internationale prestigioase, ca Rotterdam Law Network (compusa din 30 de institutii de invatamant superior).

Facultatea dispune de un corp didactic de elita, cu vasta experienta didactica si stiintifica. Cadrele didactice ale facultatii sunt capabile sa insufle studentilor stiinta de a desfasura activitati juridice. Sub indrumarea lor, studentii reusesc sa inteleaga mediul juridic in care actioneaza si sa sintetizeze trasaturile specifice acestuia.

Compania Divaro recomanda Facultatea de Drept din Bucuresti!