Cartierul Aviatiei

Cartierul Aviatiei

Cartierul Aviatiei este un mic cartier situat in nord-estul sectorului 1, construit dupa 1980, din blocuri cu 3, 4 etaje. La nord, este delimitat de cartierul Baneasa, in sud, se afla cartierul Floreasca, limita estica este redata de cartierul Pipera. In vest, se afla Parcul Regele Mihai I al Romaniei.

Principalele strazi din acest cartier sunt Barbu Vacarescu, Nicolae Caranfil, Soseaua Pipera si Strada Capitan Aviator Alexandru Serbanescu. Pentru fluidizarea circulatiei, mai multe strazi au devenit strazi cu sens unic.

Nicolae Ceausescu si-a dorit ca, in acest cartier, sa locuiasca personal din cadrul armatei, politiei si aviatiei. In ultimii ani, in aceasta zona, au aparut numeroase cladiri de birouri si sedii de banci. In 2008, s-a inceput constructia complexului Floreasca City Center.

Doua dintre zonele de interes ale cartierului sunt cele in care se afla Muzeul Aviatiei si Ambasada Republicii Populare Chineze. Printre alte cladiri impozante, in zona, se numara sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului si Oracle Tower.

Cartierul gazduieste statia de metrou si Piata Aurel Vlaicu.

Compania Divaro recomanda cartierul Aviatiei pentru investitii imobiliare!